Alle websites waar onderhoudscontracten aan gekoppeld zijn draaien op een zogenaamde VPS, dat is vakjargon voor een Virtual Private Server. Concreet betekent dat dat alle websites die op die VPS gehost zijn, allemaal onderhouden worden door mij.

Voordelen hiervan zijn snelheid, veiligheid en schaalbaarheid.

  • Snelheid: op veel goedkope hosting draaien honderden websites en die belasten servers natuurlijk waardoor websites vaak niet snel ingeladen worden. Een gevolg daarvan kan dan weer zijn dat ongeduldige bezoekers (potentiĆ«le klanten dus) je website verlaten.
  • Veiligheid: een WordPress-website (of een Joomla of een Drupal-installatie) die niet onderhouden is, kan hackers de mogelijkheid geven om in te breken in een website en malafide opdrachten uitvoeren (versturen van SPAM, wachtwoorden achterhalen/phishing, …). Het kan zelfs gebeuren dat een niet-onderhouden website gehackt wordt en zo een hele server offline haalt. Het belang van onderhoud is dus heel groot!
  • Schaalbaarheid: meer websites op 1 server zorgt voor meer belasting (tragere laadtijden). De VPS die ik gebruik kan ik makkelijk upgraden zodat deze meer middelen (processor, werkgeheugen, opslagruimte) heeft zodat alles vlot blijft werken.

In het licht van deze 3 factoren ben ik blij te kunnen meedelen dat de VPS voor klanten met onderhoud een upgrade heeft gekregen. Concreet is het werkgeheugen en de beschikbare opslag verdubbeld van 2Gb werkgeheugen naar 4Gb werkgeheugen en 40Gb opslag werd uitgebreid naar 80Gb opslag!

Interesse om ook een veilige, snelle WordPress-website te hebben? Of gewoon op zoek naar WordPress-onderhoud?